Rick en Amy: Hét bruidspaar dat heeft bewezen dat trouwen in 2020 mogelijk was! Jeetje, 2020 was natuurlijk wel een heel lastig jaar voor bruidsparen en zo ook voor Rick en Amy. Zij benaderden mij eind 2019 met de vraag of ik hun bruiloft op video wilde vastleggen en na een leuk kennismakingsgesprek, waarin zij aangaven heel graag een korte weddingfilm ("een beetje aftermovie-achtig", aldus Rick) wilden, spraken we af om enkele weken voor de bruiloft alles goed door te spreken.

Zo gezegd, zo afgesproken en de oorspronkelijke datum in het voorjaar van 2020 was geprikt! Niks aan de hand, zou je zeggen.. en toen kwam corona. Al snel kreeg ik bericht dat Rick en Amy hun bruiloft wilden gaan verplaatsen, net als vele andere bruidsparen met hen. Een onzekere tijd brak aan en terwijl de meeste verplaatste bruiloften wederom werden verplaatst naar 2021 of zelfs nog later, waren Rick en Amy duidelijk: wij gaan in 2020 koste wat kost trouwen! En zo gezegd, zo gedaan..
Nou ja, tot de dag voor de bruiloft was het nog spannend met naderende beperkende maatregelen, maar.. gelukkig stapte ik op de ochtend van de bruiloft het huis van een opgeluchte bruid in: het ging vandaag dan echt gebeuren! Terwijl Amy zich klaarmaakte voor haar en make-up, kwam ook de helft van het fotografen-duo Imomenti, Patrick van Beek, binnen! We hadden voor de bruiloft al contact met elkaar gehad om de samenwerking op deze mooie dag zo goed mogelijk te laten verlopen en daarom konden we beiden snel aan de gang met het vastleggen van de jurk, het opmaken, de gespannen en ontspannen momentjes met vader en moeder van de bruid.
Toen was het tijd voor mij om ook naar het ouderlijk huis van Rick te vertrekken. Daar trof ik een bruidegom aan, die enigszins gespannen zich klaarmaakte voor de finishing touch van zijn haar. De vader van Rick heeft zijn eigen haarsalon, dus hoe bijzonder dat je als vader je zoon op zo'n dag klaar mag maken? Dat leverde dus meteen mooie beelden op! Hier was de andere helft van Imomenti, Stefano Spadaro, ook. Dus samen konden we in de haarsalon mooi vastleggen hoe Rick zich aankleedde met behulp van zijn moeder. Meteen ook tijd om samen de ringen en het bruidsboeket goed vast te leggen.
Na een snelle kop koffie vertrok ik weer snel richting het ouderlijk huis van Amy. Want daar wachtte zo de First Look! Hét moment dat Rick en Amy elkaar voor het eerst in hun prachtige kledij gaan zien. Eerst nog het moment vastleggen dat Amy in haar jurk stapt, waarbij haar moeder de welbekende knoopjes mag dichtknopen. Fijn dat het er zo veel waren en dat dit niet altijd even makkelijk gaat.. dan hebben de videograaf en fotograaf alle tijd om dat bijzondere moment goed op beeld te krijgen!
Dan komt het moment dat Rick een appje stuurt, dat hij met zijn prachtige trouwauto om de hoek klaar staat. Dat is voor mij het teken dat ik Rick een klein microfoontje opspeld. Zo kan ik het geluid tijdens dat eerste moment mooi opnemen en gebruiken voor de film. Een nog iets meer zenuwachtigere Rick probeert de auto te parkeren voor de deur, maar de handrem deed moeilijk.. dan maar een ander plekje. Na het aanbellen is het dan zover: Amy verschijnt! En dan begint het feest dan écht!
Rick en Amy rijden vervolgens naar hun bruiloftslocatie, Slot Doddendael te Ewijk. Een prachtige locatie, wat zich ook goed leent voor dronebeelden. Ik spreek met Patrick en Stefano af dat ik eerst dronebeelden van de auto ga maken. Want het dreigde ook wat harder te gaan regenen en de wens van Rick en Amy was nadrukkelijk om toch enkele beelden van boven te hebben. Zo gezegd, zo .. Het waaide inderdaad erg hard, maar gelukkig kreeg ik de auto en het Slot er mooi op. Daarna snel naar beneden met de drone en de ceremonie-opstelling klaarzetten!
De ceremonie vormt natuurlijk de kern van de dag en zo ook van de video. Ik maak gebruik van 3 camera's, een microfoon op de bruidegom en een richtmicrofoon bij de trouwambtenaar. Dit vergt enige voorbereidingstijd, waarbij ook nog het klaarzetten van een iPhone inclusief een externe microfoon, voor een live verbinding met de zus van Rick in Nieuw-Zeeland, kwam kijken. Na wat zweetdruppeltjes verder, waren Stefano en Patrick klaar met hun fotoshoot in en om het slot. De gasten druppelden ook al binnen en de ceremonie kon beginnen!
Tijdens de ceremonie was het best een uitdaging om met de geldende corona-maatregelen goed afstand te houden en Stefano en Patrick niet te veel in de weg te lopen. Je hoort best veel 'horror' verhalen van videografen die koste wat kost 'het' shot willen nemen en daarbij nogal hinderend in de weg lopen. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen zijn werk kan doen rondom zo'n ceremonie en vooral dat het bruidspaar zo min mogelijk wordt afgeleid. Dat betekent dat we voor de ceremonie met alle betrokkenen (incl. ook de ceremoniemeesters) de afstemming met elkaar zoeken. Zo help je elkaar om er voor elkaar het maximale uit te halen! En dat lukte goed! Een mooie ceremonie met veel mooie woorden en live muziek!​​​​​​​​​​​​​​
Na de ceremonie was het na wat felicitaties, racen naar de woonplaats van Rick en Amy. Daar wachtte nog een verrassing bij de plaatselijke sporthal: vrienden en familie, die er door de maximale groepsgrootte niet bij de ceremonie of feest konden zijn, stonden het bruidspaar op te wachten om hen even kort te feliciteren! En dat was ook een erg mooi moment om op video te krijgen!
Daarna bereidde het bruidspaar zich voor op een heuse drive-in van auto's met vrienden en familie. Zo kreeg iedereen toch de gelegenheid om in kleiner comité en op afstand een felicitatie te geven. Een bijzonder uurtje waarin de auto's zich afwisselden en Rick en Amy hun persoonlijke cadeautjes in de vorm van lekkere biertjes konden geven.
Tot slot was er met naaste familie een toost en de bruidstaart in het huis van Rick en Amy. Maar voordat het zover was, kregen we nog een mooi inkijkje in de reactie van Rick en Amy op hoe vrienden hun bovenverdieping en tuin behoorlijk onder handen waren genomen. Ik weet niet hoeveel toiletrollen hiervoor waren gebruikt, maar het waren er lang niet genoeg om de hele coronashit in de aanloop van deze bruiloft weg te vegen.. 
Maar ondanks deze hobbelige aanloop, is het een hele bijzondere dag geworden, die Rick en Amy mooi hebben terug kunnen zien in de weddingfilm. Hierboven zie je een teaser, met enkele highlights van deze mooie en bijzondere dag. Wil je de hele versie zien? Stuur me dan een berichtje.
Rick en Amy: geniet nog heel lang van en met elkaar! 
Fotografie: Imomenti
Back to Top